İkitelli OSB’de kolej statüsünde eğitim

Özel İkitelli OSB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin resmi açılışı iki bakanın katıldığı törenle yapıldı. İkitelli OSB Başkanvekili Nihat Tunalı yüzde 100 burslu okulda kolej statüsünde eğitim verildiğini söyledi.

İkitelli OSB’de Özel İstanbul OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin resmi açılışı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ve İçişleri Bakanı Muammer Güler’in katıldığı törenle yapıldı. Kısa bir süre içinde tamamlanıp bu eğitim öğretim döneminde hizmete giren okulun açılışına sanayicilerin ve protokolün ilgisi yoğun oldu. İkitelli OSB Başkanvekili Nihat Tunalı, 22 Kasım 2012’de temeli atılan okulu 2013-2014 eğitim öğretim yılına yetiştirmenin gururunu yaşadıklarını belirtti.

58 derslik, 24 atölye

Okulun 58 derslik, 24 atölye, 5 laboratuvar, spor ve konferans salonları, mutfak ve yemekhaneyi içinde barındırdığını, son teknoloji ile dizayn edildiğini belirten Turalı, “Bin 800 öğrenci kapasiteli, yüzde 100 burslu bir özel okul olarak 24 kişilik sınıflarda kolej statüsünde hizmet verilmektedir” dedi. Tunalı konuşmasında okulun yapılmasında emeği ve desteği olan tüm kurum ve kuruluşlara, kişilere teşekkür etti.

Mesleki eğitim, memleket meselesi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün mesleki eğitimin bir memleket meselesi olduğuna dikkat çekip Türkiye’nin birçok OSB’sinde İkitelli’deki modelin harekete geçtiğini aktardı. İçişleri Bakanı Muammer Güler devletin ve İkitelli OSB'nin çok önemli bir imkanı öğrencilere sunduğunu belirtti. Güler, bunun karşılığını vermek için öğrencilerin çok çalışmalarını ve Türkiye'nin bu alandaki eleman ihtiyacını karşılamalarını umduğunu söyledi.

“Türkiye’nin gücüne güç katıyor”

Aynı zamanda İkitelli OSB Müteşebbis Heyet ve Yönetim Kurulu Başkanı da olan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise İkitelli OSB'nin üretim potansiyeli, ihracatı, vergisi ile Türkiye'nin gücüne güç kattığını, şimdi de geleceği güçlü kılma noktasında bir üretim üssü haline dönüştüğünü söyledi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da günümüzde dünyada ciddi bir rekabetin yaşandığını belirterek, "Bugün öğrencilerimiz dünyanın bir başka yerinde yaşıtı olan insanla rakip olarak yetişiyor. Biz bu zeminleri hazırlamak durumundayız” dedi.